Madagaskar

Hirmumyrskykausi on yleensä marras-huhtikuussa ja myrskyt saattavat pahimmillaan tuhota laajoja alueita varsinkin rannikkoalueilla.

Ajankohta

Sesonki on heinä-elokuussa, toinen piikki on jouluna ja uutenavuotena. Huhti-kesäkuu ja syys-joulukuu ovat parhaat: lämmintä ja vähemmän turisteja. Tammi-maaliskuu on sateinen ja syklonien huippukautta. Ruttoa esiintyy kausittain lokakuusta huhtikuuhun.

Arjen rikollisuutta esiintyy koko maassa. Taskuvarkauksia, ryöstöjä ja aseellisia autokaappauksia voi tapahtua; myös kidnappauksia on tapahtunut. Antananarivossa liikuttaessa on tärkeää selvittää eri kaupunginosien ajankohtainen turvallisuustilanne. Pimeällä liikkumista ja arvoesineiden näkyvää käyttämistä on syytä välttää.

Jos passisi katoaa tai varastetaan, tee siitä ilmoitus paikalliselle poliisiasemalle. Mikäli kohdemaassa ei ole Suomen edustustoa, hae hätämatkustusasiakirjaa (ETD = Emergency Travel Document) toisen EU-maan edustustosta.

Ota kopiot tärkeimmistä asiapapereista kuten passista ja lentolipuista. Säilytä ne erillään alkuperäisistä.

Terveys

Madagaskarilla esiintyy useita trooppisia ja muita tartuntatauteja. Kattava rokotesuoja ja huolellinen matkustushygienia ovat tärkeitä.

Maan lääkintäpalvelut eivät ole korkeatasoisia, etenkään pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Mahdollisuuksien mukaan suositellaan käytettävän Etelä-Afrikan tai Réunionin saaren palveluja.

Madagaskarilla esiintyy ruttoa lokakuusta huhtikuuhun. Antibiootit tehoavat, jos ne otetaan heti taudin puhjettua.

Kohteet ja aktiviteetit

Ranomafana National Park

Ile Sainte Marie

Ihanteellinen snorklauskohde.

Isalo National Park

Tsingy de Bemaraha

Nosy Be

Avenue of the Baobabs

Ifaty

Royal Hill of Ambohimanga

Andasibe-Mantadia

Masoala National Park

Tietolähteet